Yläsavolaisen muurinpohjaletun salaisuus 12.6.2025

Tule kuulemaan ja maistamaan mikä on yläsavolainen muurinpohjalettu, joka sai helmikuussa EU:n nimisuojan turvakseen. Kerromme tilaisuudessa mikä on EU- nimisuojajärjestelmä, kuinka nimisuoja otetaan käyttöön, mikä on yläsavolaisen muurinpohjaletun syntyhistoria ja valmistuskriteerit. Tervetuloa lettuilemaan!

Tilaisuuden ohjelma:

Klo 13.00 Tilaisuuden avaus: Ruoka- ja matkailuasiantuntija Kirsi Vartia MKN Itä-Suomi
Klo 13:10 EU-nimisuojajärjestelmä ja sen hyödyntäminen: Erikoissuunnittelija Marjo Särkkä, Ruralia-instituutti, Helsingin yliopisto
Klo 13:40 Koljonvirran ja ehkä hieman muurinpohjaletunkin historiaa: Jamppa Kääriäinen, Koljonvirran Kartano
Klo 14:00 Paistetaan ja maistetaan yläsavolaiset muurinpohjaletut ja kahvitellaan: lettumestarina Leena Juntunen
Klo 14:30 Yläsavolaisen muurinpohjaletun määritelmä: Ruoka- ja elintarvikeasiantuntija Sanna Louna, MKN Itä-Suomi
Klo 15:00 Merkin käyttöönotto ja valvonta: Anne Kautiainen ja Laura Honkanen, Iisalmen ympäristöterveyspalvelut
Klo 15:30 Nimisuoja tutuksi Ylä-Savossa hankkeen esittely: hankevastaava, MKN Itä-Suomi
Ilmoittaudu: TÄSTÄ LINKISTÄ Ilmoittautuminen 9.6.2025 mennessä

Ylä-Savon Veturi ry on puoltanut Nimisuoja tutuksi Ylä-Savossa -hankkeelle rahoitusta, jonka avulla pystymme kehittämään tulevina vuosina tästä hurmaavasta perinneherkusta entistäkin merkittävämmän osan alueen ruokakulttuuria ja matkailua. Hanketta vetää ProAgria Itä-Suomi / Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset. Tämä tilaisuus on tehty yhteistyössä Lähituotteella makua lautasille -hankkeen kanssa.