Koljonvirran kesässä on julkkiksia jonossa

Koljonvirran Kartanon kesän ohjelma sisältää enemmän tunnettuja Suomen huippuesiintyjiä kuin keskimääräiset kesätapahtumat yhteensä. Jos kaikki esiintyjät olisivat paikalla samana viikonloppuna, kyseessä olisi iso kesäfestari.

– Aika kovasti olemme tehneet töitä tämän eteen, mutta nyt kesän ohjelmallinen kattaus alkaa olla sitä, mitä olemme halunneet alusta asti, sanoo Kartanon isäntä Jamppa Kääriäinen.

Yhdessä Erjan kanssa Jamppa on ehostanut Koljovirran aluetta jo vuosia. Nyt puitteet alkavat olla siinä kunnossa, että sinne voi jo esiintyjiäkin houkutella.

– Kun tulevan kesän nimiä katsoo, niin onhan tämä aika huippujuttu. Me ollaan kyllä ihan supertyytyväisiä, pariskunta iloitsee.

Kartanon kesäkuu herättää heti alussa henkiin legendaarisen Country & Blues -tapahtuman. Mansikkaniemellä aikoinaan järjestetty tapahtuma on tosin muuttanut paikan lisäksi hieman muotoaan. Mutta suunta on heti jyrkästi ylöspäin, kun tapahtumaan tulevat esiintymään Pepe Ahlqvist ja Edu Kettunen sekä Huojuva Lato.

Kesäkuun toisena viikonloppuna Kartanon pihapiirissa pääosissa ovat lapset: Koko perheen ulkoilmatapahtuman nimi on sama kuin Kartanon tuvassa aikoinaan syntyneen runon nimi: Piiri pieni pyörii. Tuo lauluhan on iisalmelaisen Alli Nissisen runoon sävelletty.

Kesäkuun kolmantena viikonloppuna Koljonvirralla järjestetään Sawolaiset perinnekonepäivät. Viikonloppuna iltamenoja ei tarvitse kaukaa etsiä, sillä Koljonvirralla Iskelmä soi pikkutunneille saakka IskelmäKesä-tapahtumassa, joka pitkän väännän jälkeen löysi paikkansa Koljonvirralta. Viikonlopun esiintyjät löydät täältä ja IskelmäKesän omilta sivuillta. Lippuja Lipputoimistosta.

– Iskelmätapahtuma on yksi kokokohta koko kesälle. Mutta pitää huomata, että kartanolla tapahtuu paljon muutakin. Alusta alkaen olemme pyrkineen panostamaan tapahtumiin ja ohjelmaan. Kovasti esiintyjiä on pitänyt houkutella, ja nyt vihdoin olemme pääsemässä sille tasolle, mille on aina haluttu.

Perinnekonepäivien jälkeen on vuorossa juhannusaatto, joka Koljonvirralla on jo perinteinen ja legendaarinen. Juhannusaattona ohjelmassa on Eukonkannon karaokekarsinnat sekä DJ Nite. Illalla juhannuskokon kanssa kilpaa hehkuu illan tähtiesiintyjänä sinivalkoinen ääni Sakari Kuosmanen, jonka Finlandia on omiaan juhlistamaan Koljovirran  juhannuksen.

Heinäkuussa virran varrella rokataan. Tänä vuonna Rockin by the River vaihtuu Rock on The River -tapahtumaan, jossa ensiintyvät ainakin Pelle Miljoona, Hasta la Vista Social Club ja The Hoolers.

Seuraavana viikonloppuna isot autot ajavat parkkiin Koljonvirralle. Koljonvirta Truck Meeting 2016 on mualiman kovimmat sawolaiset rekkafestarit, illalla vauhtiin pääsee Duo Tiekarhut Trio.

Heinäkuun puolivälissä luvassa on kohtuuttoman kovvoo ajua skate-tapahtumassa ennen kuin 23. heinäkuuta tapahtuu jälleen jotain harvinaista: Jaakko Teppo goes to Koljonvirta. Navetan ylisillä perehdytään päivän ja illan aikana Jaakko Tepon tuotantoon. Esiintyjäjoukossa mukana Ismo Apell, Antti Heikkinen ja Jamppa Kääriäinen, jotka musisoivat kohtuuttoman tasokkaan housebandin säestyksellä.

Heinäkuun lopussa on vielä luvassa roots-meininkiä. Southpaw Steel’n Twang ja Dave Lindholm tarjoilevat roots-meininkiä kaikkeen makuun. Mukana ovat myös Suomen Janis Jopliniksi mainittu Marjo Leinonen sekä Maarit Poussa

Elokuussa Kartanolla otetaan jo vähän rauhallisemmin, varsinkin ensimmäisenä viikonloppuna, jolloin ohjelmassa on perinteiset Koljonvirran Körttiseurat.

Seuraavana viikonloppuna 12.-14. elokuuta vuorossa on Rompepäivät ja Terva-ajot. Illalla on luvassa tanssia navetan ylisillä.

Vielä ennen kauden päätöstä viritellään Kartanon pihapiiriin valkokangas tiukalle: Edvinin elokuvailtamassa katsotaan elokuvaa ja illan hämärtyessä sytytetään elokokko. Illan musiikkia esittää muun muassa Johanna, joka filistelee elokuvamusiikilla. Myös Koljonvirta-teatterissa esiintyvä Maarit Poussa esiintyy elokuvailtamissa.

Kesäkausi päättyy elokuun lopussa, jolloin Kartanolla vietetään Leikkilauantaita, joka järjestetään yhteistyössä Iisalmen montessoriyhdistyksen kanssa.

Ja onhan sanomattakin selvää, että perjantaisin on tarjolla karaokea! Tanssihien pääsee huuhtomaan lauantaina ja sunnuntaina jo uamusaanassa.