Koljonvirta muuttuu festarialueeksi

 

Koljonvirran alueella rakennettiin esiintymislavaa viikonlopun IskelmäKesä-tapahtumaa varten jo keskiviikkona.

Koljonvirran alueella rakennettiin esiintymislavaa viikonlopun IskelmäKesä-tapahtumaa varten jo keskiviikkona.

 

Koljonvirran Kartanon ympäristö ja leirintäalue kokee lähipäivinä ison muodonmuutoksen, kun alue muuttuu IskelmäKesän festarialueeksi.

N.C.D. -Productionin tuottaja Hannu Haljala saapui Koljonvirralle keskiviikkona seuraamaan alueen rakentamista. Koljonvirran maisemista hän oli mielissään.

– Onhan tämä aivan IskelmäKesän ykköspaikka. Kaikkialla muualla ollaan kaupunkien keskustoissa, mutta tänne tapahtuma sopii erinomaisesi. Myös esiintyjät ovat olleen mielissään tästä paikasta, hän sanoo.

Alue on mitoitettu 3500 festarikävijälle, mutta Haljala vakuuttaa, että yleisöä sopii enemmänkin. Festarialueella on erikseen anniskelualue, jonka tarjoilukapasiteetti kestää myös suuremman yleisömäärän.

– Tarvittaessa saamme nopeasti lisää henkilökuntaa ja Olvilta on luvattu, että juoma ei lopu kesken. Perjantain lipunmyyntitilanne näyttää nyt siltä, että kohta joudumme hälyttämään lisää työvoimaa, Haljala vihjaa.

 

Festarialue avataan päivittäin kello 17, lipunmyynti alueella alkaa kello 16. Netistä lippuja saa kello 18:aan saakka.

– On todennäköistä, että lipunmyyntiin tulee jossain vaiheessa jonoa. Ja tulijoiden kannatta huomioida, että sateenvarjon kanssa festarialueelle ei pääse. Jos sää on kostea, kannattaa ottaa kevyt sadetakki ja saappaat, sillä nurmikenttäkin voi olla märkä, Haljala ohjeistaa.

Monet asiat toteutetaan Koljonvirralla nyt ensimmäistä kertaa. Vaikka tapahtumajärjestäjä on kokenut, kaikkiin yllätyksiin ei voi etukäteen varautua.

– Viikonlopun jälkeen ollaan viisaampia ja pystymme parantamaan käytännön asioita vuoden kuluttua, Haljala sanoo.

 

Koljonvirran Kartanon yrittäjäpariskunnasta Erja Kääriäinen kertoo, että viikonlopun aikana Koljonvirran Kartanon alue on täynnä tapahtumaa, kun samaan aikaan alueella on myös Koljonvirran Vauhtipyörän järjestämän Sawolaiset perinnekonepäivät.

Perinnekonepäivien alueelle on oma pääsymaksu ja festarialueelle oma. Kartanon pihapiiriin ja sen ravintoloihin pääsymaksua ei ole.

Portti, josta leirintäalueelle normaalisti ajetaan, on nyt suljettu.

– Pysäköintitilaa löytyy Mansikkaniemeltä Metsäpirtin puoleiselta parkkipaikan jatkeelta. Sen lisäksi käytössä on Juhani Ahon museon kohdalla Ouluntien vasemmalla puolella oleva peltoalue ja yksi parkkipaikka tulee myös Ylemmäisentien puolelle.

Kääriäinen muistuttaa, että keskustasta on järjestetty Koljonvirralle bussikuljetus, joka on kello 19:ään saakka ilmainen. Kello 19:n jälkeen kyyti maksaa kaksi euroa suuntaansa. Autossa on IskelmäKesän tunnus.

Kartanon alue palvelee kattavasti koko viikonlopun ajan. Kartanon pihapiirissä on soppatykki, paistettuja muikkuja, grillimakkaraa ja muurinpohjalettuja.

Navetan ylisille katetaan lauantaina festarilounas kello 12-15. Illalla Navetan ylisillä on VIP-tilat, Kääriäinen kertoo.

IskelmäKesä Iisalmi -tapahtuma järjestetään Koljonvirran Kartanolla 17.-18.6. Perjantaina esiintyvät Ressu&Jussi, Jorma Kääriäinen, Juha Tapio ja Eppu Normaali.

Lauantaina esiintyvät Laura Voutilainen, Jari Sillanpää ja Finhittien kuninkaat Tapani Kansa, Danny ja Frederik sekä  Paula Koivuniemi.

Alueen rakentaminen jatkuu vielä torstaina.